Må bare spre ordet om verdens beste focaccia som jeg fant hos
Stines hverdag. Jeg skal på ingen måte ta æren for denne, derfor må dere til Stine for å finne oppskrifta. Men siden den er så god må jeg bare poste den her. Har laget den for noen venner ved et par anledninger, og de fleste spør etter oppskrifta etterpå. Det er ingen grunn til å holde den hemmelig, så lag ivei! Her kommer et bilde fra like før den går inn i ovnen - se hvor det flyter av deilig olivenolje og urter...:
...og her er det ferdige resultatet på fatet. NAM!
Forresten - her er noen tips til hva man kan ha på (kom gjerne med flere tips i kommentarfeltet!):
- Gräddost
- Spekeskinke
- Spekeskinke og brie
- God leverpostei (gjerne hvitløkspostei) og avokado
- -> alt sammen gjerne med noe grønt (gjerne ruccola e.l.)
Lais min venn!
SvarSlettSå artig blogg! Bare ting eg har interesse for, ser det ut til. Meget bra, eg skal jammen lese meg opp på denne :)
Eg lærte et kult Focacciatriks på et bakeri i Italia, og no skal du få det. (trur forresten dem kalte brødet noe annet enn focaccia, men det må eg nok hypnotiseres for å huske, har gått med tenkehette på i årevis, men kan ikke erindre brødnavnet) Her er altså trikset; IKKE ha så mye olivenolje på bakverket før du steiker det. Ha på olje i store mengder når brødet kommer ut av ovnen- olivenolje tåler ikke oppvarming-noen sier endatil at oppvarma olivenolje er giftig, uansett; god olivenolje kommer best til sin rett på denne måten. Prøv om du vil- eg synes det blir så meget bedre på denne måten. NO har jo de kloke funnet ut at eg ikke tåle hvetemel, så oppskrifta di kan eg dessverre ikke prøve, men matgleden dele vi likevel. Ha en flott dag og keep posting- eg skal læse :) Beste hilsen EPJ