søndag 9. februar 2014

Lydbok-bonanza!

Er du (som meg) egentlig alt for opptatt til å sitte ned med en god bok og lese i fred og ro? Jeg elsker jo egentlig å lese - enten i en god stol eller på senga* - men hverdagens liste av gjøren og laden tar liksom aldri slutt og det blir rett og slett ikke tid til overs for en sånn luksus som lesing. Derfor er lydboken en genial oppfinnelse! Med bok på øret kan du som Øystein Sunde si "Jeg har folk til slikt" - altså en som leser for deg. Nå har jeg i flere år harvet i meg en hel drøss med bøker; kanskje 2-300, jeg har mista tellinga, mens jeg har kjørt bil, gjort hagearbeid, bakt og vasket, sykla til jobben, malt, montert møbler, snekra veranda, lagd middag, reist og whatever.

Og nå har jeg oppdaga dette: Bokgiganten AdLibris har en app (foreløpig bare til Apple-produkter) der man kan høre på lydbøker eller lese e-bøker. Nå har de en kampanje der man for latterlige 169 kr i måneden kan konsumere så mange lydbøker man vil - og første måneden er gratis. Jeg bruker egentlig aldri å gå på sånne lokketilbud, men dette er jo bare for godt til å være sant. Til vanlig må man ut med minst 249 kr for en lydbok av passelig format; og de aller nyeste og hotteste titlene ligger gjerne opp mot 400 - så dette er jo helt vanvittig! Her kan du lese mer.Å, jeg glemte visst å si at dette er den svenske delen av AdLibris. Men hva gjør vel det? Jeg har jo flere ganger sagt at svensk er så vakkert at bare på grunn av språket må man høre svenske lydbøker! Og hvis bøkene er bra er det jo ekstra bonus! Senest i mitt forrige innlegg argumenterer jeg for å ty til svensk. Jeg har faktisk ikke klart å finne ut om AdLibris i Norge har en tilsvarende tjeneste, men kanskje du gjør det? I alle fall kan man finne noen norske lydbøker i denne svenske appen, bare så det er sagt. F.eks. vår alles kjære Knut Nærums Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen; lest av Ingvar Ambjørnsen. Kult, hva?Så - er det noe å nøle for? Skynd deg til https://www.adlibris.com/mondo/abonnemang og fråts i vei!


* * *


* Da jeg sommeren 2010 gladelig slo til på et "köp 5 - betala för 3"-tilbud på en bokhandel i Stockholm fikk jeg generøst nok med en tøyveske med teksten

En bokälskare går aldrig till sängs ensam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar