tirsdag 25. oktober 2011

Sesongens første julmust i hus!


Det er hardt å være åpent sveafil og bo så langt fra grensa. 24 mil til nærmeste svenske handelssted, Karesuando, men utvalget der er såpass beskjedent at jeg innser at det koster mer enn det smaker - selv om svenske smaker er nesten ubetalelige. Heldigvis er svigerfar en milsluker av stort format, så en dagstur langt ut på vidda er slett ingen sak. Det kom oss for øre at svigers skulle ta en dagstur i dag, og da spurte vi så pent om de kunne være så snill å ta med noen pakker vaniljvisp og noen flasker julmust til oss hvis de fant. Og hurra! Leveransen kom på døra i kveld. Nå er jula i boks (rettere sagt på flaske) - for disse flaskene skal låses inne til selveste julemiddagen står på bordet.

Å, du vet kanskje ikke hva julmust er for noe? Nok et genialt produkt fra söta bror som vi ikke får kjøpt her på bjerget. Det er en alkoholfri drikk med kullsyre, passer perfekt til mat - og da særlig julemat som ribbe og pinnekjøtt. Den er smaksmessig litt i slekt med cola, men har humle- og maltaroma som gjør den litt i slekt med øl også - bare mYe bedre.

Julmust er veldig populært i Sverige, det er jo lett å forstå. 329.738 - mitt alter ego inkludert - personer er med i gruppa Vi som gillar julmust på facebook. En medblogger som kaller seg Addicted to Julmust har til og med brukt enormt med tid på å smaksteste forskjellige typer julmust. Les og bli klok, om du lurer på noe mer...

Nå som det er så ofattbart många svensker i Norge får vi håpe at en importør her til lands tar til vett og starter import av julmust så alle vi som gillar julmust får oss noe godt til jul!

2 kommentarer:

 1. Det må jeg huske næste gang jeg skal til Sverige. Jeg har jo heldigvis ikke så langt som dig. Kender ikke "julmust", men det lyder som noget en sveafil hurtigt kan blive afhængig af :-)

  Tak for din kommentar på min blog. Altid rart at vide, at vi er flere sveafile :-)

  /Landliggeren

  SvarSlett
 2. Avhengig er rette ordet, Birgitte. Og Gud, hvor det er dejligt med julmust. You *must* have it!

  /Evert

  SvarSlett